Descriere Teodora Miheș

Teodora Miheș –  ajutor educatoare, îngrijitoare

Copiii pentru mine înseamnă viață, bucurii, zâmbete; totul cu un cuvânt.
Din copilărie am petrecut mult timp cu micuții spiriduși, având în familie educatori, care îmi permiteau să stau alături de ei la activitățile de la grădiniță.

Se spune ca educația începe de acasă, dar grădinița reprezintă fundația întregii educații a copilului. A iubi un copil constă în a scoate tot ce este mai bun în el. Copiii sunt ca și oglinda; tot ce văd și aud fac și ei, învățând integritatea de la noi. Cea mai sigură cale spre inima unui copil este să petreci timp cu el. Pentru copii dragostea înseamnă timp. Am născut și eu copii în lumea asta întunecată pentru că aveam nevoie de lumina pe care numai un copil o poate aduce și am încercat să mi-i educ în spiritul omeniei, cinstei și integrității. Se spune că nu contează ce știi deja, contează cât de repede înveți lucruri noi. Până nu încerci să faci ceva mai mult decât lucrurile la care te pricepi deja, nu vei evolua. La fel și eu, în dorința de a cunoaște mai bine psihologia copilului am urmat cursurile Facultății de Psihologie, Științele Educației și Asistență Socială, fiind atașată de psihologia copilului, dar în mod deosebit a copiilor cu dizabilități. Astfel am lucrat la o grădiniță unde acești copii au mare nevoie de ajutor și sprijin atât moral cât și fizic. Dacă ar trebui să îmi rezum în puține cuvinte experiența mea aș spune că jocul m-a dus mereu tot mai adânc în real, și filozofia mea s-ar reduce la o singura dogma: Joacă-te!

Lumea redevine nouă cu fiecare copil care intră în viața noastră. Anul școlar trecut am avut ocazia, norocul să fac parte din familia ”Căsuța de joacă” unde am îndrăgit foarte repede acești copii minunați care mi-au intrat la suflet prin zâmbetele și dorințele lor, și sper să fiu alături de ei în continuare, să-i ajut, să-i îndrum, să-i iubesc și să fac parte din copilăria lor minunată.
Este mai bine să lăsăm viața să vorbească despre noi în locul cuvintelor, deoarece dorința indică drumul fiecăruia dintre noi.