Descriere Kinga Bakos

Kinga Ilona Bakos – educatoare

Am început lucrul cu copiii în liceul pedagogic, unde am făcut practică de specialitate la grădiniță și școală, dar cred cu tărie că cei 2 ani de voluntariat în cadrul Centrului de dezvoltare personală  Pro Cariere și  interacțiunile frecvente cu verișoarele mele m-au ajutat și m-au făcut să-mi dau seama că cel mai bine mă simt lucrând cu oamenii, în special cu copiii. Mi-am aprofundat informațiile despre firea umană în cadrul Facultății de Științe Socio-Umane, specializarea Psihologie si al Masterului de Psihologie clinică, Consiliere psihologică și Psihoterapie din cadrul Universității din Oradea, cât și în contextul diverselor altor cursuri de formare sau dezvoltare personală.

În experiența mea de până acum, mi s-a confirmat ideea că e nevoie de o educație holistică, de a privi omul/copilul în ansamblu, de a căuta echilibrul și naturalul în creșterea copiilor. Sunt fericită să fac parte din acest grup de oameni, din această echipă care privește copilul în ansamblul lui, are în minte direcția de dezvoltare, pregătirea lui pentru viată, dar și momentul prezent, nevoile, interesele, emoțiile copilului. Mă străduiesc zilnic să mă dezvolt, sa văd direcția pe care doresc să merg cu copilul, să am capacitatea de a mă conecta la el, să îi ofer empatie, ascultare, timp de calitate, limite caracterizate de căldură și fermitate.

Timpul liber mi-l petrec în pași de dans, fiind pasionată de dansul de societate. Printre pasiunile mele se numară și înotul. Dacă nu e dans sau înot atunci încerc să petrec timp de calitate cu cei apropiați și să îmi planific următoarea excursie.

Sunt o fire energică, plină de viață, zâmbitoare, jucăușă și creativă, îmi doresc să le transmit copiilor pofta de viață, pentru că „oamenii mari, se cresc de mici, cu bucurie“.