Ioana Druța- co-fondator al Grădiniţei Joyful Learning, responsabil cu programele şi relaţiile internaţionale şi cu predarea limbilor străine înca de la cele mai mici vârste
Încă de la absolvirea Facultăţii de Psihologie, în pragul primului an de masterat am visat să lucrez într-o grădiniţă în care învăţarea să fie adaptată nevoilor copiilor şi mai ales centrată pe dezvoltarea potenţialului şi talentelor acestora. Acest obiectiv s-a conturat mai clar în planurile mele în momentul în care am fost întrebată care este viziunea mea pentru următorii 10 ani la interviul susţinut pentru intrarea în organizaţia de studenţi AIESEC. Atunci răspunsul meu a fost că îmi doresc să am o grădiniţă privată în Bucureşti. Şi iată că au trecut cei 10 ani şi în anul 2015 a luat fiinţă proiectul valoros Căsuţa de joacă, o alternativă la creșă și grădiniță care ne-a dat curajul să continuăm acest drum și să inițiem Grădinița Joyful Learning. Toate acestea s-au petrecut după 5 ani de muncă susţinută în cadrul Centrului de Dezvoltare Personală Pro Cariere. Tot în acelaşi an mi s-a împlinit şi visul de a locui într-o capitală. Am ales oraşul Paris în locul capitalei româneşti datorită accesului foarte uşor la spaţiul verde şi mai ales datorită sistemului educaţional complex şi dinamic în acelaşi timp.
Îmi doresc să contribui la dezvoltarea Grădiniţei Joyful Learning prin cunoştinţele mele despre multiculturalitate şi deschiderea pentru plurilingvism, datorita credinţei mele în faptul că ai noştri copii vor trăi într-o lume plină de provocări şi cunoaşterea limbilor străine şi a specificului altor culturi nu poate decât să ne aducă mai aproape de pacea şi bunăstarea în lume.
După doi ani de zile în care am lucrat într-o şcoala de stat din Oradea în calitate de consilier şcolar şi profesor de sprijin am decis să aleg drumul şcolilor şi grădiniţelor private despre care atunci ştiam doar că dispun de mai multe dotări pentru copii. Cred că a fost cea mai bună alegere pentru mine, pentru că dintotdeauna mi-am dorit să lucrez în medii în care iniţiativa, creativitatea şi calitatea sunt la ordinea zilei şi am avut norocul să dau peste instituţii care să mă îmbogăţească, să îmi lărgească orizontul şi să mă ajute să îmi conturez credinţele educaţionale.
Experienţa în cadrul şcolii internaţionale cu predare a limbii engleze din Bratislava, Slovacia şi mai apoi munca în cadrul unei grădiniţe de prestigiu din Oradea m-au convins că misiunea mea în această lume este aceea de a îmi pune toate calităţile în slujba copiilor, de la sarcini de consiliere şi logopedie, până la cele de dezvoltare socio-emoţională şi de formare de abilităţi de viaţă. În plus, cei 3 ani de voluntariat în AIESEC m-au convins că cea mai bună variantă pentru mine este combinaţia între educaţie şi managementul în educaţie.
De mai bine de trei ani de zile sunt norocoasă să îl am în calitate de îndrumator pe fiul meu care m-a făcut să înţeleg ce înseamnă grija faţă de sufletele celor mici, răbdarea şi empatia de care este nevoie când te înhami la misiunea de dezvoltator al acestora.
Cititul este pasiunea mea cea mai de preţ care mă ajută mereu să îmi regăsesc drumul. Pe lângă cărţi, teatrul, înotul şi plimbările în aer liber ocupă un loc important. Mă emoţionează istoria şi încerc mereu să fiu un bun ambasador al României pe oriunde merg. Visez la o lumea în care oamenii să poată călători liber prin orice ţară şi pe orice continent, la o lume în care să nu conteze decât respectul şi iubirea pentru aproapele nostru, la o lume paşnică şi împlinită.