Descriere Ioana Găvruța

Ioana Găvruța – educatoare

Am stiut încă de mică faptul că îmi doresc să lucrez cu oamenii, ajutându-i într-un fel sau altul. Acesta a fost unul din principalele motive pentru care am terminat Facultatea de Psihologie, unde am învățat să îi cunosc mai bine pe cei din jur, să ascult, să fiu empatică și să mă analizez obiectiv, dorindu-mi mereu să cresc fără a mă critica decât la modul constructiv.

Mi-am dat seama în tot acest timp că locul meu este lângă copii. Am lucrat mai mulți ani ca terapeut pentru copii cu autism. Mi-am format astfel abilități necesare în munca cu copiii: răbdare, empatie, perseverență și încredere în capacitățile extraordinare pe care le au.

Fiecare copil este asemeni unui diamant, prețios, neasemuit, care asteaptă sa fie descoperit , înteles și fiecare are o calitate specială cu care este înzestrat, ceea ce îl face unic. Mă simt mândră să fac parte din minunatul proces de “șlefuire” a acestor  diamante de lângă noi, proces în care  învățăm și evoluăm împreună.

Cred cu tărie că uneori cele mai mici lucruri fac diferența în sensul în care un zâmbet este tot ce avem nevoie pentru a comunica, pentru a ne relaxa și a ne aduce o stare interioară de bine și că învățarea cea mai eficientă se realizează prin joacă.