Descriere Loredana Petru

Petru Loredana Bianca – profesor învățământ preșcolar

Sunt absolventă a Colegiului Național „Iosif Vulcan” – Oradea, profil Pedagogic, specializarea Învățători-Educatoare, precum şi a Facultăţii de Litere.

Simţindu-mă dintotdeauna atrasă mai cu seamă de munca cu copiii mai mici, am început să lucrez ca și educatoare încă din timpul facultăţii. A fost o experiență extraordinară, care mi-a întregit cunoștințele teoretice despre educație, acumulate încă din perioada liceului. Când pregătesc ceva pentru copii, îmi place să mă documentez bine, să aleg calea cea mai potrivită pentru a le tansmite cunoștințele necesare. Petrec multe ore pentru pregătirea materialului didactic adaptat nevoilor copiilor cu care lucrez și cu toate acestea, mereu pot spune că am o ușoară emoție cu privire la cum va decurge activitatea didactică, pregătită de mine și ce e nevoie să îmbunătățesc continuu.

Îmi plac în special activităţile care implică lucru manual şi jocurile care stimulează creativitatea deoarece, consider că lucrul manual se îmbină armonios cu creativitatea și împreună sunt un stimul bun pentru inteligenţă. Timpul liber îmi place să-l petrec afară, pe cât posibil, să ascult muzică; mă relaxează de asemenea să confectionez sau să recondiţionez lucruri și ulterior să mă bucur de produsul finit obținut de mâinile mele.

Consider că perioada preșcolară este foarte importană și constituie o bază solidă în formarea copilului pe toate planurile de dezvoltare iar eu, ca și educator, cred că pot să ofer copiilor suportul şi îndrumarea de care au nevoie pentru a-şi contrui viitoarea personalitate.