Descriere Istvan Balazs

Balazs Istvan Zsolt – asistent medical generalist

Sunt o persoană căreia îi place să fie tot timpul activă şi mereu în ajutorul celorlalți. Din această dorință s-a născut și ideea de a-mi continua studiile ca și asistent medical generalist. Am fost voluntar în cadru SAJ Bihor în perioada studiilor, timp de doi ani, iar din 2017 sunt voluntar la serviciul UPU-Smurd Bihor.

Am început ,,lucrul“ cu copiii prin asociaţia Caritas Catolica Oradea în programul “Trupa pentru un zâmbet”, program care are ca obiectiv înveselirea copiilor spitalizați cu ajutorul zâmbetelor și  ghidușiilor de clovni, trucurilor cu cărți sau figurinelor din baloane.

Ca şi meserii, am mai multe: bucătar, ospătar, asistent medical generalist. Am mai fost şi şef depozit timp de 12 ani. Toate aceste experiențe diferite, care m-au dezvoltat, au acelaşi pricipiu: buna colaborarea cu oamenii.

Printre pasiunile mele se numără alergarea, participarea la maratoane, drumețiile, cititul. Când alerg simt că îmi depășesc limitele, mă simt liber, mai aproape de natură și de Dumnezeu.

Citatele mele preferate:

“Fă ceea ce poţi cu ceea ce ai, în condiţiile pe care le ai la dispoziţie.” Theodore Roosevelt

„Nu lăsa pe nimeni să plece de la tine fără a-i aduce bine şi fericire. Fii expresia vie a bunătăţii Domnului: bunătate pe chipul tău, bunătate în ochii tăi, bunătate în zâmbetul tău.”- Maica Tereza.

Sarcinile mele în Gradinița Joyful Learning sunt: triajul de dimineață, acordarea primului ajutor în caz de nevoie, ateliere de prim-ajutor pentru colegi precum și activități de educație pentru sănătate desfășurate periodic cu copiii. Experiența mea de bucătar-ospătar completează bine îndatoririle mele în grădiniță, pentru că sunt implicat în organizarea servirii meselor de către copii, monitorizarea gradului în care mănâncă cei mici și îmi aduc contribuția cu tot ceea ce pot pentru ca mâncarea sănătoasă pe care o servim să fie savurată de cei mici.

Dimineață de dimineață, copiii Joyful Learning, au răspunsuri haioase la întrebări simple și câte un zâmbet pentru fiecare zâmbet de-al meu. E un mod bun să-ți începi ziua!