Feedback-ul părinților ai căror copii au frecventat programul nostru
Părinți cu copii Joyful
„Din punctul meu de vedere este grădinița ideală, care reușește să stimuleze și să capteze atenția copiilor, le obține colaborarea fără reflexe „pavloviene”, pe care le consider dăunătoare (sistemul de buline de exemplu, sistemul de pedeapsă și recompensă). Am observat la copilul meu o evoluție semnificativă de când frecventează grădinița. Apreciez de asemenea preocuparea pentru petrecerea timpului în aer liber pe orice fel de vreme, lucru care stimulează imunitatea copiilor și îi ajută să fie mai sănătoși. A trăi sănătos, a crește sănătos din toate punctele de vedere – fizic, psihic și mental reprezintă o preocupare de bază pe care, ca medic, o apreciez foarte mult. Eu mă bucur foarte mult că există și că am reușit să ofer copilului șansa de a crește și de a fi educat cu dragoste, blândețe și empatie, cu activități diverse care să-l stimuleze pe toate planurile și să-l ajute să-și dezvolte abilitățile.”
– Bianca, mama lui Dragoș, 7 ani –
„Când se împletesc cunoștințele acumulate continuu, cu folosirea a ceea ce e mai bun din diferitele metode educaționale neconvenționale și la acestea se adaugă iubirea atunci iese ceea ce faceți voi. Eu apreciez foarte mult respectarea nevoii copilului pentru un anumit ritm de acumulare a cunoștințelor, respectul pentru natură și activitățile specifice vârstei, joacă, veselie, bucurie. Vă mulțumesc din suflet tuturor!”
– Ramona, mama lui Alex, 6 ani –
„La Joyful Learning educatia se face in parteneriat cu familia si copilul, institutia in sine. Ne place deschiderea, apropierea fata de copil, grija fata de educatie si valorile naturale ce stau la baza dezvoltarii viitorului adult. In acest moment consideram ca doar bunul simt si educatia bazata pe natural mai poate face diferenta pentru viitorul acestei tari, societati, generatii viitoare. Valorile ce stau la baza Joyful Learning pornesc natural, urmaresc dezvoltarea in ansamblu si nu forteaza, nu se impun, se traiesc si se asuma prin felul de a fi al familiei, al copilului … astfel ca ele devin fundament pentru viata copilasului de dupa … deopotriva schimba ratiuni si modul de gandire prin constientizarea faptului ca normalitatea poate fi o valoare in realitatea in care traim. Suntem bucurosi si mandri sa facem parte din familia Joyful, o comunitate minunata careia ii poti cere ajutorul, cu care te poti sfatui, alaturi de care poti creste sanatos.”
– Gabriel, tatăl lui Filip, 4 ani –
„Sunt alaturi de initiatoarele proiectului Joyful Learning inca de la inceput, de la primii pasi pe care i-au facut pentru a pune bazele unei institutii de invatamant prescolar care sa ofere un alt fel de educatie copiilor nostri. Viziunea, misiunea si obiectivele pe care si le-au stabilit cele trei doamne pentru a creste si dezvolta o asemenea institutie m-au atras din prima discutie cu ele. Dar, mai mult, dincolo de aceste aspecte rationale, am apreciat motivatia, daruirea si perseverenta, efortul cu care au crescut pas cu pas, de la ”Căsuța de joacă” până la acreditarea Grădiniței cu program prelungit ”Joyful Learning”. Ambitia si viziunea fondatoarelor nu se opreste aici. Pentru a putea oferi servicii de calitate copiilor nostri, este necesar ca activitățile grădiniței sa se desfășoare într-un spațiu adecvat nevoilor copiilor nostri, fapt care ne-ar bucura mult pe noi părinții Joyful Learning. Sunt foarte încântată de evoluția copilului meu în cadrul Joyful Learning și mândră de decizia pe care am luat-o de a-i oferi șansa la o astfel de educație. Apreciez in mod deosebit filosofia pedagogică implementată în cadrul grădiniței, precum și efortul continuu de perfecționare al cadrelor didacitce angajate aici! Mult succes pe mai departe si cat mai multe serii de copii educați în stil Joyful!”
– Teodora, mama lui Eduard, 6 ani –
„Joyful Learning are o abordare putin mai atipica referitor la educatia celor mici, personalul este atent la detalii si la nevoile copiilor si se ocupa de fiecare individ in parte. Am apreciat faptul ca combinati mai multe metode educative, faptul ca investiti constant in voi si in echipa voastra ca sa va mentineti treaz entuziasmul si abilitatile de educatori, faptul ca incercati sa aveti o abordare echilibrata intre educatia indoor si cea outdoor, intre activitatile practice si cele mai putin practice. Este nevoie de aceasta educatie acum, aici pentru ca, copii si tinerii, sunt poate cea mai mare avere a unei comunitati si ca alternativele la sistemul clasic de educatie trebuie sa existe, sa fie promovate si sprijinite pe orice cai, ne-ar bucura sa existe o implicare a autoritatilor care ar dezvolta aceasta oferta educativa. Am gasit aici autenticitate, valorile promovate sunt in primul rand ale oamenilor echipei Joyful Learning, care crede in ele, nu doar le statueaza ci le si pun in practica. Nu in ultimul rand aceste valori sunt niste valori normale, care ar trebui sa se regaseasca in intreg demersul educativ, nu doar in cel privat, considerat de elita de catre multi oameni.”
– Paul, tatăl Marei, 8 ani –
„ Va multumim pentru tot ce ati facut pentru copilul nostru si felul in care le insuflati cu atata naturalele principii sanatoase si solide despre viata si tot ce i inconjoara. Fetita mea merge cu drag la gradinita, se simte in siguranta si tot ce invata, invata natural, prin simturi, asa cum este normal. Joyful Learning = mediu natural de invatare si dezvoltare, invatare prin aplicatii practice, insuflare de incredere in fortele proprii, copii fericiti si sanatos dezvoltati care se accepta pe ei insisi si care invata sa isi gestioneze emotiile si trairile pentru ca au sunt incurajati, iubiti, imbratisati si care stiu ca sunt o parte importanta din viitorul lumii. Alimentatia este o problema majora a secolului 21. Tot mai multi copiii sufera de obezitate inca de la varste fragede si mancarea procesata excesiv, dulciurile etc. Pe langa “revolutia” educationala pe care o face atat de bine, echipa Joyful a pus si pune un accent foarte mare pe alimentatie. Totul este exact cum trebuie: mancare diversa, sanatoasa, naturala si intr-o forma cat mai putin procesata dar si frumos aranjata. Sportul, miscarea, libertatea in miscare si devoltatea motricitatii desi, aparent, activitati banale, impreuna cu alimentatia si invatarea reprezinta bazele unui copil si viitor adult sanatos si echilibrat. Desi la inceput eram uneori reticienta cand mi se vorbea despre importanta spirituala, pe langa cele descrise mai sus, pentru ca totul sa se “lege”, m am convins cat de mult conteaza ce le transmitem copiilor si cum temerile si gandurile negative ne pot imbolnavi atat pe parinti, cat si pe copii. Aici se cultiva si partea de dezvoltare spirituala pentru a crea un tot unitar. Ar fi pacat sa tineti “ascunsa” aceasta metoda de educare si consider ca toti copii din toate gradinitele de stat ar trebui sa beneficieze de acest start in viata. Incurajarea unei adaptari naturale si treptate, crearea unei relatii stranse de colaborare intre educatoare si parinti si incredere reciproca ar trebui sa fie “must have”-urile cele mai de baza in orice institutie care pana la urma isi pune atat de mult amprenta pe viitorul adult. Degeaba modernizam orasul daca educatia si metodele educationale sunt demodate si bazate pe constrangeri, santaje emotionale, pedepse si separarea fortata de parinti. Nu este normal ca un copil sa se duca plangand la cresa sau gradinita si sa planga ore in sir in speranta ca “se invata el”. Nu este normal ca un copil cu abilitati plastice de exemplu sa fie obligat sau mai rau umilit cand nu are inclinatii pentru cifre sau memorare tip “toceala”. Va rog, lasati copii sa isi constientizeze emotiile, sa creasca natural si frumos.”
– Ioana, mama Cătălinei, 4 ani –
– Laura, mama lui Dragoș, 5 ani –